Highland Park Dragon legend

DRAGON LEGEND is geïnspireerd door de verhalen van de Vikingen die 600 jaar lang regeerde op Orkney. Voor onze voorouders waren draken wezens die zowel ontzagwekkend waren als angst inboezemden. Ze bezaten mystieke krachten en stonden ook symbool voor de krachten van het kwaad.

Volgens de legend versloeg Sigurd, een Viking strijder, de kwaadaardige serpent-draak Fafnir na een sluw, meedogenloos en moedig gevecht. Toen hij het bloed van de draak van zijn duim likte, verkreeg hij de machtige giften van wijsheid en waarzeggerij, waarna hij een uitgroeide tot één van de grootste helden van de mythische Norse saga’s.

DRAGON LEGEND is een eerbetoon aan SIgurd’s moed en vastberadenheid. Deugden die centraal staan in de Viking erecode en bij ons in op de distilleerderij.


DE WHISKY

Deze nieuwe single malt release van Highland Park is een vollere, rijkere en rokerige expressie – gecreëerd door Gordon Motion, Highland Park Master Whisky Maker.

Vol van Intensere rokerige en aromatische tonen vanwege het gebruik van ons unieke en houtloze Orkney turf, gedolven van Hobbister Moor, slechts zeven kilometer verwijderd van distilleerderij. Dit wordt gecombineerd met tonen van fruitcake en specerijen, welke afkomstig zijn van een lange rijping in sherryvaten van Europees en Amerikaans eiken.


HET SMAAK PROFIEL


GEGEVENS

Alcoholpercentage: 43.1%

Kleur: Natuurlijk donker goud, helder en intens

Geur: licht getoast eiken, citroenschil, honing

Smaak: Aromatische turfrook, verwarmende specerijen, vanille, vers gekapt hout

Afdronk: Medium lengte, met golven van specerijen en sandelhout

Image