Highland Park The Dark

Highland Park The Dark is de eerste helft van de nieuwe Highland Park serie “DARK & LIGHT”. Deze serie is de opvolger van de serie “FIRE & ICE”.

Bij The Dark delen we het verhaal over de seizoenen van de Orkney eilanden en de intense balans van onze single malt whisky’s.
Donker en licht zijn tegenpolen, toch vormen ze samen de perfecte balans. Onze award winnende whisky’s hebben een perfecte balans in rokerig- en zoetheid. Deze producten komen voort uit ons klimaat en vakmanschap

Winterzonnewende

Een feest waar de kortste dagen gevierd worden. Dit feest vindt plaats wanneer de winterzonnewende Orkney benaderd. Voor maar een aantal dagen per jaar schijnen de laatste zonnestralen in de ingang van de Maeshowe Neolithic graftombe, hierdoor vult de normale donkere kamer zich met licht.


DE WHISKY

The Dark is een rijke, krachtige, 17 jaar oude creatie van Highland Park met een alcoholpercentage van 52,9%. Gerijpt in Europese Sherry Eikenhouten vaten om een duidelijke, diepe smaak te leveren. De Whisky bevat tonen van gedroogd fruit, noten en kruiden en is overladen met de smaak van rokerige turf.

The Dark wordt in 2018 opgevolgd door The Light


DE FLES

De draak die op de voorkant van het glas gegraveerd is, is geïnspireerd door de Noorse saga’s. THE DARK is geschreven in Runen in het reliëf en op de eikenbalk. Met de runen vieren en benadrukken we onze Viking afkomst.

Op de achterkant van de fles hebben we de tekst “Made with pride on Orkney” in reliëf neergezet.


HET HOUTEN FRAME

Het eikenhouten frame heeft twee cirkels op de boven- en onderkant die zowel de hoge zon van de zomerzonnewende als de lage zon van winterzonnewende vertegenwoordigen – de polaire tegenstellingen van de seizoenen van het eiland. Zij vertegenwoordigen het intense evenwicht van onze seizoenen en hun invloed op de onze whisky.

Orkney – ons wilde maar toch kalme thuis.
De Highland Park distilleerderij ligt, met een breedtegraad van 58,9847, bijna op de Noordpoolcirkel. Dit is vergelijkbaar met de plaats Anchorage in Alaska.

Klimaat- mild
Het klimaat is redelijk mild. In de zomer wordt het maximaal 16 graden Celsius en in de winter ongeveer 2 graden Celsius. De sterke wind die over de eilanden raast zorgt ervoor dat de bomen weinig overlevingskans hebben. Dit creëert de aromatische turf – hout loos, maar rijk aan heide waardoor onze whisky zijn kenmerkende smaak heeft.