Image
Highland Park 10 years old
Viking Scars
Eeuwen geleden, lang voordat het deel uitmaakte van Schotland, behoorde Orkney tot een uitgebreid Viking koninkrijk. Vormt dit het karakter van onze whisky? Zonder enige twijfel. Magnus Eunson, die Highland Park in 1798 oprichtte, was een directe afstammeling van de eerste Viking pioniers die zich vestigden op ons eiland. Zelfs nu, draagt één op de drie eilandbewoners het Viking DNA. Viking Scars is een eerbetoon aan de niet aflatende invloed van onze voorvaderen.
Image
Highland Park 12 years old
Viking Honour
Viking Honour is het hart en de ziel van Highland Park. Het weerspiegelt de unieke cultuur van onze afgelegen thuisplaats op Orkney, ooit onderdeel van een Viking koninkrijk. Hier bij Highland Park eren we de geest van onze Viking voorvaderen. We delen hun trots, integriteit en trotse onafhankelijkheid. En daarom blijven we onze veel bekroonde whisky produceren volgens dezelfde standaarden die onze oprichter Magnus Eunson.
Image
Highland Park Dragon Legend (NIEUW)
Image
Highland Park Valkyrie
Valkyrie is één van de meest nieuwe varianten van het merk Highland Park. Een Valkyrie was in de Noorse mythologie een vrouwelijk figuur of geest. Een Valkyrie kon de gesneuvelde krijgers die in het leger van Odin wilde vechten herkennen aan hun opvallende Valknut-tatoeage en kon bepalen welke Vikingkrijgers mochten toetreden tot het leger van de God Odin. Dit laat zien dat voor de Vikingen de dood geen einde was, maar een glorieus begin.
Image
Highland Park Valknut (NIEUW)
Image
Highland Park 18 years old
Viking Pride
Het ultieme huwelijk tussen heideturf en sherryvaten. Na 18 jaar rijpen is de rook in de geur bijna verdwenen, ten gunste van zoete, fruitige en florale tonen. Rol de whisky rustig door je palet en let daarna op de tintelingen die aan de zijkant van je tong ontstaan. Liquid happiness! Voor de rijping zijn voornamelijk sherryvaten van Europees eikenhout met een nauwkeurige balans tussen first fill en refill-vaten gebruikt.
Image
Highland Park The Dark (NIEUW)
Limited Edititon
Image
Highland Park The Light (NIEUW)
Met THE LIGHT vieren wij het komen van de lente en zomer op Orkney – een tijd om wakker te worden uit onze winterslaap, als herboren en vol met frisse energie., klaar om de zonnige dagen te omarmen. Een tijd om met familie en vrienden samen te zijn, op avontuur en ontdekkingsreizen te gaan; een tijd voor nieuwe plekken en gezichten, voor barbecues en vuur op het strand. Een tijd voor activiteiten, vreugde en het moment om het leven te vieren.
Image
Highland Park 30 years old
Highland Park 30 Year Old dankt zijn karakter hoofdzakelijk aan sherryvaten van Amerikaans eikenhout, die na drie decennia geuren van tropisch fruit en warme kruiden overdragen. Een whisky voor het meest bijzondere moment in het jaar, met het beste gezelschap. De distilleerderij in een glas. Zachter en kalmer dan de 25 Year Old, tijdens de eerste indruk, met meer exotisch fruit en tintelende kruiden zoals peper en gember op het palet.
Image
Highland Park 25 years old
Dit komt het dichtste bij Orkney zelf. De onheilspellende rust van het zacht ogende landschap zodra je een slokje neemt, met de aanstormende golven van de Atlantische ocean naarmate je de whisky langer in je mond houdt. Rijk en intens. Meer dan een kwart eeuw geschiedenis in een glas. Een groter aandeel van first fill sherryvaten van Europees eikenhout dan de Highland park 18 years old, die deze whisky een intenser en rijker karakter geven.